Blaskovits Alapítvány a Gyermekekért

Blaskovits Alapítvány a Gyermekekért

Az alapítvány a szülők kezdeményezésére jött létre és a Pest Megyei Bíróság által 1999. december 28-án került bejegyzésre 1831. nyilvántartási számon.

Az alapítvány neve:
Blaskovits Alapítvány a Gyermekekért

Alapító tagok:
Róth Józsefné
Sipiczki Istvánné
Ócsai János

Az alapítvány székhelye:
2142 Nagytarcsa, Múzeumkert u. 2-4.

Adószám:
18686153-1-13

Az alapítvány fő célkitűzése a Blaskovits Oszkár Általános Iskola támogatása, oktatási és szórakoztató eszközök vásárlása, kulturális, sport és egyéb szabadidős tevékenységek szervezése és támogatása, és minden olyan tevékenység, ami a tanulók részére jobb tanulási lehetőségeket, valamint a szabadidő kultúrált eltöltését biztosítja.

Az alapító tagok által felkért öttagú kuratórium a munkáját az Alapító Okirat és a kuratórium által elfogadott Szervezeti és Működési Szabályzat alapján önkéntesen, költségtérítés nélkül végzi.

A kuratórium a döntéseit az alapítvány vagyonának felhasználásáról – a tanári testület, valamint a diákönkormányzat javaslatainak figyelembevételével, mindig szem előtt tartva a tanulók érdekeit – többségi szavazattal hozza.

Az alapítvány bevételeit a vállalkozók és a szülők által felajánlott támogatások, az adófizetők által felajánlott SZJA 1%-ából származó, valamint az alapítvány által szervezett jótékonysági rendezvények bevételei képezik.

Az alapítvány folyamatosan figyelemmel kíséri a civil szervezetek részére meghirdetett pályázati lehetőségeket, és már több alkalommal sikeres pályázatot nyújtott be oktatási segédeszközök elnyerésére.

Az alapítvány rendszeresen támogatja az iskolai rendezvényeket a szervezési feladatok végrehajtásában, valamint anyagi biztosítást nyújt a rendezvények megvalósításához.
Az alapítvány minden évben finanszírozza az iskolában meghirdetett tanulmányi versenyek győzteseinek (átlagosan 30 fő) egynapos jutalomkirándulását.
Az alapítvány által kezdeményezett családi gyermeknapi rendezvények, valamint jótékonysági bálok évről – évre nagy sikerrel kerülnek lebonyolításra, és egyre több résztvevőt vonzanak.

Az alapítvány közel hat éves fennállása alatt kb. 4,5 millió Ft összegben járult hozzá tárgyi eszközök vásárlásával, és az iskolai rendezvények támogatásával a tanulók oktatási körülményeinek javításához, valamint a szabadidős tevékenység hasznos eltöltéséhez.

Ezek közül a legjelentősebbek:

 • Farsangi bálok támogatása (évente)
 • Erdei iskola támogatása (3 alkalommal)
 • Jutalomkirándulások finanszírozása (évente)
 • Nyári táborok támogatása (évente)
 • Családi gyermeknapok szervezése (6 alkalommal)
 • Alapítványi bálok szervezése (8 alkalommal)
 • Klubszoba kialakítása (bútorzat, szórakoztató eszközök, játékok vásárlása)
 • Kerti fajátékok vásárlása (kombinált mászóka, lengőhíd)
 • Informatikai eszközök beszerzése
 • Oktatási segédeszközök vásárlása (írásvetítők, diavetítő, fóliasorozatok)
 • Sporteszközök vásárlása, felújítása (labdák, tornaszőnyegek)
 • Pályázatok (számítógép konfiguráció, fénymásoló)
 • Tárgyi eszközök vásárlása (iskolapad, függönyök)

Az anyagi támogatásnál is fontosabb számunkra, hogy az alapítvány által támogatott és szervezett rendezvényeken emlékezetes, felejthetetlen élményekkel gazdagíthatjuk az iskola diák, tanári és szülői közösségét.
A kuratórium minden évben rendszeresen és nyilvánosan tartja üléseit, tevékenységét folyamatosan nyilvánosságra hozza. A rendezvényeinken a szülőket folyamatosan tájékoztatjuk a kuratórium munkájáról.